A password will be emailed to you. You will be able to change your password and other profile details once you have logged in.

„Майчин дом” партньор на инициативата „300 стъпки за 300 здрави бебета повече“

„Майчин дом” партньор на инициативата „300 стъпки за 300 здрави бебета повече“

"300 стъпки за 300 здрави бебета повече“ е мотото на тазгодишната кампания, организирана от сайта Az-Jenata.com. Съмишленици и приятели на инициативата налепиха в двора на Майчин дом в София, общо 300 сини и розови бебешки стъпки за 300 здрави бебета повече.

По време на инициативата в Майчин дом, доц. Алексей Савов, началник на Националната генетична лаборатория, разясни на присъстващите необходимостта от превенцията на заболяването спина бифида. Жюстин Томас, която е един от организаторите съобщи намерението да бъде обявен и конкурс за млад скулптор за изграждане на статуя, олицетворение на майчинството, която ще бъде открита през 2013-та година.

Кампанията неслучайно цели да информира бъдещите родители именно за малформацията спина бифида. Това е може би единствената малформация, за която се знае, че се влияе от превенция и според нас това информиране трябва да се провежда не спорадично и само от пострадали родители и техни приятели, а от всеки отговорен лекар, от всяка здравна институция и то така, че да стигне до знанието на всяка бъдеща майка, още преди тя да забременее.